Patrik Jönsson (SD), Lena Wallentheim (S) och Pär Palmgren (M)
Patrik Jönsson (SD), Lena Wallentheim (S) och Pär Palmgren (M)
Hässleholm

Oväntade turer när Hässleholms kommun antog SD-budget

0:32 min

De oväntade turerna i Hässleholmspolitiken fortsätter.
Nu har kommunstyrelsen antagit Sverigedemokraternas budgetförslag för 2018 som sitt.

Något som förvånade till och med de egna partiföreträdarna.

– Ja, det var jag inte riktigt beredd på. Men eftersom de rödgröna inte vara klara med sitt budgetförslag och vi är större än alliansen så vann ju vårt förslag gehör, säger Patrik Jönsson (SD) som inte tror att detta hänt i någon kommun tidigare.

 Om deras budget går igenom även i budgetfullmäktige så innebär det till exempel satsningar på skolan, på hemtjänsten och särskilt boende, ett nytt badhus på Österås. Däremot vill de ha ett stopp för asyl- och anhöriginvandring i kommunen liksom för kommunalt finansierad fiberutbyggnad.

Vi står för vår politik och röstar på vår politik. Och när den inte går igenom så röstar vi inte igenom något vi inte vill.

Men att den går igenom i fullmäktige är inte så sannolikt. Patrik Jönsson tänker nu ta kontakt med kommunalrådet Pär Palmgren (M) för att se om det kan finnas öppningar för samarbeten med den borgerliga minoritetsledningen. Men de öppningarna ser inte Pär Palmgren. Snarare låter det på honom som att de ställer sina platser till förfogande om deras budgetförslag faller även i fullmäktige.

Inte heller de rödgröna verkar intresserade av samarbeten över några gränser så här nära inpå valet.

– Vi står för vår politik och röstar på vår politik. Och när den inte går igenom så röstar vi inte igenom något vi inte vill, säger oppositionsrådet Lena Wallentheim (S).

Det lär bli ett långt budgetfullmäktige i Hässleholm 27 november. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista