Tomte med buss i knät
1 av 2
Högskolan i Kristianstad önskar god jul till sina pendlare genom extrainsatta direktbussar. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT
Sara Sonesson
2 av 2
Kommunikationschef Sara Sonesson framför Högskolans gran. Foto: Marcus Älverbrandt/Sveriges Radio
Kristianstad

Tidig julklapp till alla Högskolans pendlare

0:56 min

Skånetrafiken ställer in alla tåg mellan Önnestad och Kristianstad med start i morgon. Högskolan i Kristianstad svarar med att hyra in egna bussar.

Från och med i morgon och två veckor framåt är alla tåg mellan Önnestad och Kristianstad inställda. Anledningen är att Trafikverket bygger dubbelspår i anslutning till Kristianstad bangård.

Högskolan i Kristianstad har därför bestämt att hyra in privata bussar som skjutsar studenter och personal direkt från Önnestad till Högskolan.

– Vi har många som pendlar till oss och tänkte att det skulle passa som en tidig julklapp, säger Sara Sonesson som är kommunikationschef på Högskolan i Kristianstad.

Bussarna kommer avgå två gånger, 07.30 och 08.30, på vardagar under vecka 47 och 48. Prislappen för "julklappen" går på 30 000 kronor och tas från Högskolans kriskonto för oförutsedda händelser.

Men alla studenter och personal kommer troligtvis inte få plats.

– Det är först till kvarn som gäller så vi vill gärna att man är snälla mot varandra. Tomten ser alla, säger Sara Sonesson.

Alla andra resenärer hänvisas till Skånetrafikens extrabussar som kommer sättas in mellan Önnestad och Kristianstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista