Blond kvinna med kort hår.
Britt-Marie Börjesson är nu kommunchef i Tomelilla. Foto: Pressbild
Tomelilla

Britt-Marie Börjesson är ny kommunchef

Britt-Marie Börjesson heter Tomelillas nya kommunchef. Hon kommer närmast från tjänsten som omsorgsdirektör i Helsingborgs stad.

Britt-Marie Börjesson börjar sin tjänst som kommunchef i februari 2018.

– Jag känner att Tomelilla kommun har en hög ambition när det gäller att jobba framåt och ständigt utveckla verksamheten. Och det är viktigt för mig! Jag vill arbeta utifrån de utmaningar som finns och sätta mål som skapar kvalitet för de som bor i kommunen, säger hon i ett pressmeddelande.

Före åren i Helsingborg arbetade Britt-Marie Börjesson bland annat som kommunchef, socialchef och förvaltningschef i kommunerna Varberg, Mark, Hylte och Tranemo, samt några år som socialdirektör på Länsstyrelsen i Västra Götaland och Socialstyrelsen.

Britt-Marie Börjesson är 55 år, hennes man bor i Varberg, men nu har paret redan börjat leta boende på Österlen. Tills vidare kommer de att dela sin tid mellan de två platserna. I familjen finns också vuxna utflugna barn, samt två katter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista