Familjen
Lars Sunesson och Melvin Sunesson tillsammans med familjen. Foto: Privat
Kristianstad

Räddade livet på ung kille – nu söker familjen okände hjälten

Farfar: Vill tacka honom för att mitt barnbarn faktiskt finns
2:52 min

Melvin Sunesson, 16, satt en bit hamburgare i halsen och tuppade av. Efter tre försök lyckades en okänd man, med hjälp av heimlichmanöver, få ut biten. Nu söker familjen hjälten.

Det var i fredags som allt gick fel när Melvin Sunesson käkade hamburgare i en kiosk i Kristianstad. På något sätt fastnade en bit i halsen och den unge kille kunde inte andas, och tuppade av.

Då klev en okänd man in och gjorde heimlichmanöver. På tredje försöket, innan ambulanspersonalen hunnit till platsen, fick han ut biten.

Farfar Lars Sunesson är säker på att mannen räddade hans barnbarns liv.

– Man blir väldigt känslosam, det kom tårar och man tänker på vad livet är kort. Vi hade faktiskt kunnat mista honom. Det gäller att ta vara på livet. Det är många tankar som gått genom huvudet, berättar Lars. 

I samband med att ambulansen kom till platsen försvann mannen. Och nu vill familjen väldigt gärna komma i kontakt med hjälten.

- Jag vill tacka honom för att mitt barnbarn faktiskt finns. Jag skulle vilja ge honom en stor kram och vilja bjuda honom på middag.

 Vet du vem hjälten är? Mejla nyheterna.kristianstad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".