KHK
KHK Foto: Glenn Göransson
Handboll Challenge Cup

Kristianstad HK vann lätt och är nu i åttondelsfinal

2:09 min

Det blev som väntat inga större problem för Kristianstad HK när belgiska Femina Vise var på besök i Challenge Cupen. Totalt slutade mötena 53-23 till KHK som därmed är klara för åttondelsfinal

Eftersom båda matcherna spelades i Kristianstad fick KHK hemmaplansfördel även i sin ”bortamatch” som spelades i lördagskväll i idrottshallen. KHK fullständigt körde över belgiskorna och vann med hela 28-13.

Hela 15 mål att gå på inför returen som spelades på söndagskvällen och trots att KHK matchade ”bänkspelarna” blev det ännu en förkrossande seger, 25-10 till KHK efter hela nio mål av kantspringaren, Cindy Birberg.

 Gick det här lättare än förväntat?

– Jag hade väl en känsla av det skulle gå ganska lätt men man vet ju aldrig, sa Ulf Schefvert som nu ser fram emot lottningen på tisdag.

Vart vill du helst åka med tjejerna?

– Det hade väl varit trevligt att komma till ett land där det är lite varmare men det kan ju också bli Boden och där är ju inte så varmt, sa Ulf Schefvert med ett snett leende på läpparna.

– Vi ställer ju inte upp i Challenge Cup för att möta svenska lag, menar han.

Nej, detta är såklart en läropeng för tjejerna att få möta internationellt motstånd och vill det sig väl - och med lite tur i lottningen - så finns det stora chanser för KHK att klara sig igenom ytterligare en omgång i Challenge Cup som för övrigt H65 Höör lyckades vinna för några år sedan.

MATCHFAKTA

Kristianstad HK-Femina Vise 25-10 (10-5)

KHK vidare med totalt 53-23

Mål: Cindy Birberg 9, Sarah Carlström 5, Asli Iskit 4, Josefine Gunnarsson 3, Agnes Rutqvist 2, Zoe Afram 1, Martina Weisenbilderova 1

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista