20171104 IFK Kristianstad tränare Ola Lindgren
Foto: Andreas Hillergren
Handboll, Champions League

IFK tappade poäng efter CL-rysare

Ola Lindgren: Den här poängen är rätt viktig ändå i sammanhanget
1:40 min

IFK Kristianstad fick med sig oavgjort från Polen. Matchen mot Wisla Plock slutade 25-25 efter dramatiska slutsekunder.

IFK Kristianstad hade polska Wisla Plock i säcken, ledde med fem bollar när det återstod 10 minuter att spela, men glömde att knyta till. 25-25 och med lite missflyt kunde IFK kammat noll då polackerna hade bollen inne på ett frikast på stopptid - men domarna blåste av för fotfel till Wisla Plock och publikens vrede.

IFK gjorde en riktigt bra första halvlek där man var i ledning större delen men 13-13 i paus kändes nog helt okej för Olas Lingrens grabbar.

— Vi var väldigt nöjda med första 30 då vi visste att de skulle rivstarta men jag tycker att vi hanterade det bra, sa Ola Lindgren.

I den andra halvleken gjorde IFK ett ryck och såg alltså ut som vinnare när det återstod 10 minuter men några ödesdigra misstag gjorde att polackerna kom ifatt och så när förbi.

En ytterst viktig poäng för IFK som i nästa match i Champions League tar emot Pick Szeged från Ungern. Ett lag som IFK mött flera gånger under de senaste säsongerna men ännu inte lyckats besegra - kommer första på söndag?

MATCHFAKTA

Orlen Wisla Plock-IFK Kristianstad 25-25 (13-13)

Mål: Tim Sörensen 7, Albin Lagergren 6, Helge Freiman 3, Philip Henningsson 3, Olafur Gudmundsson 2, Mario Lipovac 2, Viktor Hallén och Arnar Freyr Arnarsson vardera 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".