Polisbil
Polis har arbetat på platsen under eftermiddagen för att få en bild av vad som hänt. Foto: Johan Nilsson/TT
Näsum

Förundersökning inledd efter dödsolycka

Tommy Lundvall om polisens arbete
0:28 min

Polisen går nu vidare med arbetsplatsolyckan på avfallsanläggningen i Näsum som ledde till att en man avled på onsdagen.

Mannen som var i 45-årsåldern dog på onsdagseftermiddagen efter att en lastbil vält på avfallsanläggningen i Näsum.

Tommy Lundvall på polisen berättar på torsdagsförmiddagen att man nu har inlett en förundersökning och kopplat in åklagare eftersom man inte kan utesluta brott.

– Det räcker ju att man kan anta, så inleder man en förundersökning. Det gäller alltså om det är någon som är vållande eftersom den här personen som omkom var anställd, säger han.

Förutom att lastbilen ska undersökas vidare kommer man också att höra vittnen.

– Sedan är det ju en hel del personer som ska höras, det är vittnen på plats och arbetsgivaren han är anställd av, säger Tommy Lundvall. 

Det var vid 13.19 på onsdagen som larmet kom om en arbetsplatsolycka på Åsens avfallsanläggning i Näsum. Polis anlände strax innan 14-tiden och lastbilen togs i beslag för teknisk undersökning.

Till en början gick polisen ut med att det var en allvarlig olycka, och vid 17.31 gick man ut med uppgiften om att mannen avlidit och att anhöriga var underrättade.

I första skedet inleddes ett samarbete med arbetsmiljöverket för att utreda händelseförloppet. Det kom även kriminaltekniker till platsen och beslagtog lastbilen för teknisk undersökning.

Åsens avfallsanläggning kommer att vara stängd under torsdagen, torsdag, skriver Bromölla kommun på sin hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".