GES - Niklas Strömstedt, Anders Glennmark och Thomas"Orup" Eriksson.
GES – på sommarturné, tre nedslag i Skåne. Foto: Suvad Mrkonjic/TT
Skåne

GES sommarturné når Skåne – nedslag på tre platser

I somras spelade GES tillsammans för första gången på 14 år. Nu ger sig ett av Sveriges mesta sommarband ut på vägarna igen. Och ger tre konserter i Skåne.

I somras spelade GES tillsammans för första gången på 14 år. Nu ger sig ett av Sveriges mesta sommarband ut på vägarna igen.

Sex konserter i slottsruinen i Borgholm i fjol gav mersmak. Spelsuget är för stort hos Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt, och i sommar ger de sig ut på en stor Sverigeturné. 18 städer får besök av trion, med start i Rättvik mitt i högsommaren.

– Vi hade så himla kul i somras på Öland och det var över så fort. Efter den sista spelningen tyckte vi allihop att det hade varit så roligt. De veckorna vi höll på med det där var så lustfyllda att vi tänkte vad sjutton, det är ju en sommar nästa sommar också, säger Strömstedt till TT.

Någon ny musik väntar däremot inte på sommarens turné ("Många tycker tillräckligt bra om våra gamla låtar och det gör ju vi också"). Men Strömstedt hoppas att publiken ska tycka om nostalgin och ha lika roligt som GES.

Biljetterna släpps den 24 november. 

Turnéschemat:
11/7 Rättvik, 14/7 Vadstena, 19/7 Borgholm, 20/7 Falkenberg, 21/7 Lysekil, 16/7 Malmö, 27/7 Båstad, 31/7 Burgsvik, 2/8 Karlstad, 3/8 Göteborg, 4/8 Kristianstad, 10/8 Järvsö, 11/8 Kramfors, 16/8 Skövde, 17/8 Eskilstuna, 18/8 Örebro, 24/8 Uppsala, 25/8 Stockholm.

GES – bakgrunden

Bildades 1994 efter att Niklas Strömstedt fått i uppdrag att skriva den officiella svenska låten till fotbolls-VM 1994. Tillsammans med Thomas "Orup" Eriksson och Anders Glenmark skrev han "När vi gräver guld i USA". Herrlandslaget vann sedan brons i mästerskapet och låten blev en jättehit.

1995 kom albumet "Glenmark, Eriksson, Strömstedt" som blev en stor framgång. GES sålde 500 000 skivor och toppade den svenska albumlistan.

De tre medlemmarna jobbade sedan vidare med sina solokarriärer. GES återförenades i början av 2000-talet och gav 2003 ut albumet "Den andra skivan".

Återförenades på nytt 2016 när Orup gjorde "Allsångsscenen är din" i SVT. Gjorde sex konserter i slottsruinen i Borgholm i somras, och ger sig ut på turné nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".