Kokande gryta. Foto: Kent Skibstad/Scanpix
En satsning på att rusta upp kommunala kök vill de rödgröna ha. Foto: Kent Skibstad/Scanpix
Hässleholm

Flera renoveringar om de rödgröna får bestämma

När de rödgröna partierna i Hässleholm lade fram sitt budgetförslag idag, torsdag stod flera renoveringsprojekt på listan: både kommunala kök, brandstationen i Bjärnum och Magnarpskolonin.

Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet är nu på det klara med hur de vill att den kommunala pengapotten används de kommande åren.  I dag torsdag lade de fram sitt budgetförslag för 2018 med flerårsplan för 2019 och 2021. 

Bland annat vill de satsa pengar på att skapa hälsosamma scheman inom omsorgens verksamheter genom att minska helgtjänstgöringen och delade turer, och satsa 20 miljoner kronor årligen på ombyggnationer och renoveringar av de kommunala köken.

Man vill även till exempel rusta upp Bjärnums brandstation, och renovera Magnarpskolonin för att sedan driva den i kommunens regi.

På måndag i nästa vecka är det dags för politikerna i Hässleholms kommun att ta beslut om budgeten på kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens förslag till beslut är budgetförslaget från Sverigedemokraterna, vilket är historiskt inte bara i Hässleholm utan i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista