Mats Svensson, räddningschef och Knut Engström, styrkeledare.
1 av 2
Mats Svensson, räddningschef och Knut Engström, styrkeledare. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Damernas omklädningsrum.
2 av 2
Malin Thelin/Sveriges Radio
Tomelilla

Brandstationen i Brösarp får damomklädningsrum

Räddningschef: Under många år har vi stängt ute halva arbetsmarknaden
2:24 min

Nu får de kvinnliga brandmännen på brandstationen i Brösarp ett eget omklädningsrum. – Vi hoppas att vi kan locka med ordentliga omklädningsrum för alla, säger räddningschef Mats Svensson.

– Jag kan säga att våra fyra medlemskommuner verkligen har förstått vikten av att skapa omklädningsrum till alla. Under många år har vi stängt ute halva arbetsmarknaden, säger räddningschef Mats Svensson.

Men nu ska det bli ändring på det. På lördag invigs damernas omklädningsrum och Brösarpsborna får komma på bandklippning, fika och information om hur man skyddar sig mot brand.

– Det är perfekt, det har blivit hur bra som helst. Det har vi väntat länge på, och vi har fått in två tjejer som är jätteduktiga, säger Knut Engström som är styrkeledare på brandstationen Brösarp.

Och att rekrytera är viktigt – speciellt eftersom många distrikt har svårt att rekrytera deltidsbrandmän. 

– Vi hoppas att nu när vi kan locka med ordentliga omklädningsrum för alla, kan det kanske vara en liten pusselbit för att få fler att bli intresserade, säger Mats Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".