Emma och Isabelle
Kristianstad

Elever vill att lärarna ska prata om sexuella trakasserier i skolan

3:23 min

Skolelever vittnar om sexuella trakasserier under hashtaggen #tystiklassen. Isabelle och Emma tycker att det är viktigt att rörelsen inte förlöjligas.

Det handlar om elever i alla åldrar runt om i Sverige som vittnar om sexuella trakasserier i skolan. Många står bakom uppropet men Emma James och Isabelle Reimers som läser estetiska programmet på C4:s gymnasium i Kristianstad har också märkt av negativa reaktioner, framförallt i sociala medier.

– Det är jättebarnsligt att man förlöjligar det. Det känns som att folk då inte tänker att det är viktigt och tycker att det är okej att tafsa, säger Isabelle Reimers.

Emma James tycker att lärarna borde ta upp frågan om sexuella trakasserier i skolan nu efter att hashtaggen fått spridning.

– Man borde ta upp det i varje klass. Det är bra att man får veta vad det innebär så att man förstår om man blivit sexuellt trakasserad, säger Emma.

Hon berättar också att det hade känts olika tryggt att berätta om ett eventuellt ofredande beroende på vilken lärare man berättar det för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista