aasffas
1 av 2
Lokala arrangören Sven-Erik Olsson och Bromöllas kulturchef Pernilla Aronsson offentliggjorde idag värdskapet på ifötorget. Foto: Marcus Älverbrandt/Sveriges Radio
Lasse Holm
2 av 2
Lasse Holm tar med sig ett gäng folkkära artister till Bromölla nästa sommar. Foto: NORA LOREK / TT
Bromölla

Diggilooturnén kommer till Bromölla

Sven-Erik Olsson: Det var inte svårt att säga ja
2:31 min

"Diggiloo" flyttar nästa sommar från Kristianstad till Bromölla, som för första gången står värd för arrangemanget.

Diggilooturnén har blivit ett stående inslag på den svenska musikscenen under sommarmånaderna.

Nästa år fyller Lasse Holms flaggskepp 15 år och för första gången så kommer Bromölla stå som en av värdarna för arrangemanget.

– Det här betyder mycket för Bromölla. En möjlighet för oss att visa upp och marknadsföra kommunen, säger kulturchef Pernilla Aronsson.

13 Juli är datumet då ett gäng folkkära artister kommer inta Strandängens IP i Bromölla men vilka det blir är arrangören förtegen om.

– Era lyssnare får spärra upp öronen på måndag när vi släpper artisterna. Innan dess vill jag inte avslöja någonting, säger lokala arrangören Sven-Erik Olsson.

Bromölla är inte den enda skånska kommunen som får besök av Diggiloogänget sommaren 2018. Även Ystad och Malmö blir turnéstopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".