Mol Pick-Szeged möter IFK Kristianstad - handboll
Jonas Källman, Mol Pick-Szeged, och Helge Freimann, IFK Kristianstad. Foto: Sandor Ujvari/TT
Handboll med Glenn Göransson

Emil Schuster pigg injektion i OV Helsingborg - blir han tungan på vågen till nytt kontrakt?

Viktig dag för svensk klubbhandboll samt reflektion från fredagens dramatik i Handbollsligan.

Vi börjar med Sveriges träningslandskamp i går kväll. Knapp förlust men att pressa Danmark på hemmaplan bådar gott inför kommande VM. Retur i Trollhättan i morgon måndag sedan några dagars finslipning innan avresa till Tyskland. Har på känn att Sverige har något på gång och får bara nyckelspelarna vara friska blir det medalj.

***

Såg knappa 40 minuter av toppmatchen, Alingsås mot Redbergslid, och när Thulin gjorde ännu en parad och RIK ledde med 17-10 - då bytte jag match. Slog i stället över till OV Helsingborg mot Sävehof och vilket drag av undertecknad. Det var ”raggarhandboll” vs ”finlirararna” och denna kväll vann raggarna. Det var kamp om varje boll och matchen svängde rejält. Det var också Emil Schusters första match för sitt nya lag och han gjorde det, efter förutsättningarna, riktigt bra. Schuster är en skolad mittnia som även är utrustad med ett snärtigt skott. Han är även smart och följsam i sina rörelser, denna värvning kommer bli guld värd för OV. Känns ändå lite märkligt att IFK Kristianstad släpper denna begåvning men Ola Lindgren fattar detta bättre än mig. Matchen avgjorde på en ”Japan”, kanske inte den vackraste man sett men Linus Nilsson satte luftpastejen och vilt jubel bland de gröna - så klart!

***

I dag ska det avgöras om vi även ska få ett herrlag, eller två, eller inget, till vårens gruppspel i EHF-Cupen. HK Malmö har tuff retur i Danmark där Bjerringbro-Silkeborg har två måls underläge i ”halvtid”, Malmö vann ju hemma förra helgen med 25-23 i Baltiska hallen. Bjerringbro som ligger tvåa i danska ligan lär reda ut detta, allt annat är en jätteskräll. Men, rutin är en betydande egenskap i dessa sammanhang - och det finns på sina håll i överflöd i Malmö, men tror tyvärr inte det räcker.

Lugi är i Schweiz för sin retur mot Prado Winterthur. Oavgjort första matchen (29-29) och chansen finns så klart för Axnérs pågar men det blir tufft. 

***

Nio (9) raka förluster för IFK Kristianstad mot Mol Pick-Szeged och i kväll kommer den tionde, allt annat är en jätteskräll. Tror jag har sett alla dessa förlustmatcher och IFK har egentligen bara varit nära vid ett tillfälle. Pick-Szeged kommer till Kristianstad fyllda med självförtroende efter att besegrat självaste Barcelona förra helgen och Jonas Källmans lag har världens chans att hamna bland topp-4 och då låter man inte IFK Kristianstad stå i vägen.

Tjing

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista