Arbetet med att ta fram en långsiktig åtgärd i form av en ny pillvattenkammare är på gång, enligt NSVA.
1 av 2
Arbetet med att ta fram en långsiktig åtgärd i form av en ny pillvattenkammare är på gång, enligt NSVA. Foto: Nina Sköldqvist/SR P4 Malmöhus
Greger Persson och Andreas Lagerblad från NSVA har ansvaret för reparationsarbetet som just nu pågår dygnet runt.
2 av 2
Greger Persson och Andreas Lagerblad från NSVA har ansvaret för reparationsarbetet som just nu pågår dygnet runt. Foto: Nina Sköldqvist/SR P4 Malmöhus
Helsingborg

Slukhålet påverkar trafiken i veckor

NSVA: Det är en spillvattenkammare som gått sönder
3:53 min

Ett större slukhål har gett vattenbolaget NSVA mycket att göra i ett gathörn i centrala Helsingborg.

Sedan í fredags har trafiken varit avstängd i korsningen Johan Banérs gata och Pålsjögatan i Helsingborg. Det var då vid lunchtid 24 november som en bil fastnade med hjulet i ett mindre hål som uppstått i gatan. När det regionala vattenbolaget NSVA undersökte hålet upptäcktes att en stor spillvattenkammare brustit i marken några meter under asfalten där 30 kubikmeter massa hunnit läcka ut i ledningsnätet. Sedan dess har man öppnat upp ett hål i asfalten som är ungefär 10 meter brett och 8 meter långt. Nu pågår arbetet med att spola rören rena och laga den defekta vattenkammaren.

– Det är en mycket ovanlig händelse med ett slukhål av den här storleken, säger Andreas Lagerblad, avdelningschef NSVA.

Däremot kommer vi att behöva arbeta med reparationsarbetet i ett antal veckor framöver, så det kommer att påverka trafiken i området.

En ny spillvattenkammare eller annan lösning är på gång. Och Andreas Lagerblad vill lugna närboende. Det finns ingen risker för dricksvattnet eller att hålet ska bli större.

– Det har vi säkrat upp. Däremot kommer vi att behöva arbeta med reparationsarbetet i ett antal veckor framöver, så det kommer att påverka trafiken i området, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".