Nils Nilsson, lärare på Söderportgymnasiet i Kristianstad.
Nils Nilsson, lärare på Söderportgymnasiet i Kristianstad. Foto: Privat
Kristianstad

Hans elev vann Lilla Augustpriset

4:00 min

När 20-åriga Saga Miketinac fick Lilla Augustpriset så passade hon på att tacka sin svensklärare Nils Nilsson på Söderportgymnasiet i Kristianstad.

På måndagen prisades den unga författaren Saga Miketinac från Ronneby med Lilla Agustpriset för sin bok "Den röda cykeln". I sitt tacktal tackade hon sin lillasyster och sin svensklärare, Nils Nilsson som är lärare på Söderportgymnasiet i Kristianstad sedan 1992.

– Det känns helt fantastiskt, det är jätteroligt för hennes skull, säger han.

Men hur kändes det att bli tackad av henne?

– Det kändes inte helt fel, det kändes ganska bra får jag erkänna, men jag är lite för gammal för att ta Lilla Augustpriset, det är ändå hon som har fått det, skrattar han.

Känner du att du kan ta äran ändå?

– Det tycker jag inte!

Han anser att det är viktigt att man är sig själv som lärare och inte försöker spela någon annan roll inför sina elever.

– Vi fortsätter köra lite lyrikanalys tillsammans och har kul, eller hur, är hälsningen han vill framföra till sina elever.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista