Skåne

Emil Jensen är årets skånska kulturpristagare

3:41 min

Poeten och musikern Emil Jensen får Region Skånes kulturpris 2017.
Region Skånes kulturpalett 2017 går till Kulturpedagogiska enheten i Simrishamns kommun. Prissummorna är på 100 000 kronor.

Emil Jensen, poet, musiker och artist får Region Skånes kulturpris 2017. Kulturnämnden motivering lyder bland annat att Emil Jensen är "en sann ordkonstnär som förenar musik och lyrik med allvar och humor. Med ett underfundigt tilltal och osvikligt engagemang tar han sig an stora frågor och den lilla människans belägenhet – och skapar ett helt eget uttryck".

Emil Jensen är född 1974 och uppväxt i Hjärup. Priset är på 100 000 kronor och premierar en konstnär som bidrar till förnyelse och utveckling av kulturlivet i vid bemärkelse.
Han har bland annat varit sommarvärd i P1 2016.

100 000 kronor går också till Kulturpedagogiska enheten i Simrishamns kommun som får Region Skånes kulturpalett 2017 för sitt arbete med, för och av barn och unga.
Priset består också av en vandringsstatyett i form av skulpturen Häpnad som är framtagen av konstnärerna Enid och Staffan Björklund, på uppdrag av Region Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista