Julmusik
Sonja Aldén, Linda Lampenius, John Kluge och Carina E Nilsson som tillsammans turnerar runt i landet. Foto: Linnea Mattisson/P4 Kristianstad
Kristianstad

Artisterna skapar julotta på vaken tid

8:42 min

Det är fortfarande bara november månad. Och ikväll är det julkonsert i Kristianstad. Inte en dag för tidigt om man ska tro Linda Lampenius som står på scen.

Under onsdagskvällen kommer julföreställningen Änglaljus till kulturkvarteret i Kristianstad. Sonja Aldén, Linda Lampenius, John Kluge och Carina E Nilsson står för julunderhållningen. 

– Det har blivit en bombmatta med julkonserter. Förr var det svårt att komma in i kyrkorna. Vi göra en julotta på vaken tid. Jag var så trött på morgonen när jag är yngre. Men jag tänkte det här är en bra tradition och nu tar vi den på vaken tid, säger John Kluge.

Gänget har förberett sig för julkonserterna under flera månader och har redan hunnit spela några veckor. Trots det säger sig ingen av medlemmarna kunna tröttna på julmusik.

– Det kan aldrig bli för tidigt för julmusik. Så fort jag inte behöver skämmas för grannarna plockar jag fram ljusstakarna och julpyntet och sen börjar jag lyssna, säger Linda Lampenius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista