Vitt och blått band där det står avspärrat.
Utredning om mordförsök har inletts efter skottlossningen. Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Skadad man sökte hjälp på restaurang

2:00 min

En skadad man kom in på en restaurang på Möllevångsgatan i centrala Malmö. Han har tagits till sjukhus och polisen utreder det till en början som försök till mord.

Det var strax innan klockan 20 som den skadade mannen kom in på restaurangen och bad om hjälp. Han fördes till sjukhus knappt 20 minuter senare, det är oklart hur allvarliga hans skador är.

– Mannen har skador som vi tror är stickskador, säger Rickard Lundqvist, polisens pressinformatör.

Polisen spärrar av i området och försöker hitta själva brottsplatsen. Troligtvis har det skett på någon av gatorna i närheten av Möllevångstorget i centrala Malmö.

Vittnen i restaurangen och i närområdet förhörs, sedan vill polisen förhöra den skadade mannen om hans tillstånd tillåter det.

– Vi har satt en rubricering som heter försök till mord på grund av det våld som vi tror har utövats tillsammans med arten på skadorna, det säger ingenting om hur illa skadad han är, säger Rickard Lundqvist.

Det går inte att i nuläget säga om mannen är känd av polisen. Det finns inte heller någon eller några misstänkta för brottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista