Peder Fredricson och All In vid OS i Rio.
Peder Fredricson och All In prisades igår på Ryttargalan. Foto: Pontus Lundahl/TT
Vitaby

Fredricson och All in prisade

Årets prestation, Årets bragd och Årets häst. Peder Fredricson och All In prisades på Svenska Ridsportsförbundets Ryttargala.

På onsdagskvällen hyllades årets höjdpunkter och händelser inom hästsporten, då det var dags för Ryttargalan 2017 i Stockholm.

Vitabybon Peder Fredricson, Österlens Ridklubb, vann flera priser. Bland annat fick han ta emot priset Årets bragd:

"Silverhjälten från OS gick ”All In” igen, svarade upp mot skyhöga förväntningar och bärgade EM-guld inför en andlös hemmapublik! Ett makalöst triumftåg och en bragd som tänder drömmar för en hel ridsportnation! Peder Fredricson är den tredje ryttaren i EM-historien som kopplat greppet om mästerskapsledningen från start till mål."

Han prisades även som en del i det svenska hopplandslaget i kategorin Årets prestation för EM-silvret i laghoppning. 

Årets häst blev Fredricsons häst All in:  

"Beväpnad med vingar fortsätter ”Allan” att flyga på hög höjd och in i svenska folkets hjärtan. En häst med exceptionella kvaliteter som i kombination med Peder Fredricson skapar magi och gräver guld. I EM höll H&M All In ledningen från start till mål. Så ska ett guld tas!"

Årets ridskolehäst blev Sickan från Österlens RK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".