man kvinna glada
Gull-Britt Jonasson, dotter till Finjas grundare, lämnar vd-positionen till Patricio Villarroel, nuvarande vice VD.
Finja

Betongföretag får ny vd

Finja Betong får ny vd nästa år. Från juli 2018 lämnar Gull-Britt Jonasson posten. Det blir nuvarande vice vd Patricio Villarroel som tar över.

– Finja har gjort en fantastisk resa under sina första 60 år och jag vill tacka Gull-Britt för förtroendet. Tillsammans med alla medarbetare i Finja Betong ska jag göra mitt yttersta för att ta oss till än högre höjder, men utan att göra avkall på den framgångsrika företagskulturen. Att vi vill, kan och vågar kunde inte stämma bättre in på det jag upplever, säger Patricio Villarroel i ett pressmeddelande.

Han tar över posten den 1 juli 2018. Patricio är 46 år och kommer ursprungligen från Chile.

Gull-Britt Jonasson, som är dotter till Finjas grundare, kommer framöver att jobba mer med strategiska frågor ur ett koncernövergripande perspektiv istället.

– Patricio är trygg, kunnig och lösningsorienterad med både fötterna på jorden samtidigt som han utstrålar entusiasm och aldrig har långt till ett leende, säger Gull-Britt Jonasson.

Finja betong sysselsätter närmare 200 personer och siktar på att omsätta en miljard kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista