KsdKdff-Etuna 170625
Kristianstads DFF i orange tröjor, här mot Eskilstuna. Foto: Micke Dahl
Kristianstad

KDFF rustar för nästa säsong

Kristianstads DFF skriver tvåårskontrakt med 19-åriga backen Josefine Rybrink som kommer närmast från Kungsbacka DFF. Dessutom forsätter Björn Sigurbjörnsson som assisterande tränare och får nya uppdrag.

KDFF fortsätter med sitt lagbygge inför nästa säsong. Nyförvärvet är 19-åriga backen Josefine Rybrink som kommer från Kungsbacka DFF.

Hon har spelat 13 U17 landskamper och 15 U19 landskamper. Rybrink blev uttagen i senaste truppen till U20 på Bosön.

– Vi är glada över att vi nått en överenskommelse med Josefine. Hon är en spelare som verkligen har framtiden för sina fötter. Josefine är en spelare med både offensiva och defensiva kvaliteter, säger Henrik Nygren, sportchef enligt ett pressmeddelande.

– Jag är oerhört glad över att KDFF har kommit överens med Josefine. Vi har försökt att värva henne sedan hon var med i vår akademi 2014 och äntligen har vi lyckats. Hon är en talang med stor utvecklingspotential och har bra kvalitéer i det offensiva och det defensiva spelet, säger huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir.

Klubben förlänger också med Björn "Bjössi" Sigurbjörnsson som assisterande A-lagstränare. Dessutom ska han vara ungdomsansvarig och kanslichef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".