Zlatan Ibrahimovic under lanseringen av boken Jag är Zlatan. Foto: Dan Hansson/TT.
Zlatan Ibrahimovic under lanseringen av boken Jag är Zlatan. Foto: Dan Hansson/TT.

Zlatans bok blir film

Zlatan Ibrahimovics självbiografi ska bli film. Författaren David Lagercrantz skriver manus till filmen och den världskände fotbollsstjärnan är själv involverad i projektet, skriver Aftonbladet.

Det är Ibrahimovic och produktionsbolaget B-Reel Films som ligger bakom filmatiseringen av biografin "Jag är Zlatan", som kom 2011. Då var det Lagercrantz som skrev boken tillsammans med stjärnan, och nu skriver han alltså manus ihop med Jakob Beckman.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och att jag tror att det kan bli väldigt bra. Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter i gång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken, säger Lagercrantz till tidningen.

Filmen skildrar Ibrahimovics uppväxt och hur han tar sig ända fram till storlaget Juventus. Manus ska vara klart i mars 2018 och därefter väntar rollbesättning och jakten på en regissör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista