På Centralsjukhuset i Kristianstad har det varit lättare för tarmpatienter att få biologiska läkemedel. Arkivfoto: Malin Nilsson/SR Kristianstad.
Läkare på Centralsjukhuset i Kristianstad kritiseras av IVO.
Kristianstad

Läkare missade diagnos - kritiseras

Inspektionen för vård och omsorg kritiserar två läkare vid Centralsjukhuset i Kristianstad. Detta sedan de anses ha bidragit till att diagnosen för nervsjukdomen ALS försenats och fått till följd att en kvinna avled utan att få behandling.

Detta sedan de anses ha bidragit till att diagnosen för nervsjukdomen ALS försenats och fått till följd att en kvinna avled utan att få behandling.

Kvinnan sökte hjälp på akuten med svåra tal- och sväljsvårigheter men skickades hem utan någon neurologisk undersökning.

Kvinnan lades in en vecka senare när hon sökte hjälp på nytt, men avled kort därpå.

Kvinnan hade då gått med två år med sina bekymmer och den andra läkaren kritiseras för att denne borde ordnat en uppföljande undersökning när kvinnan sökte hjälp första gången nio månader innan dödsfallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista