20171104 IFK Kristianstad tränare Ola Lindgren
Ola Lindgren tror att det kommer krävas två eller tre poäng till för IFK för att knipa 6:e platsen Foto: Andreas Hillergren
Handboll Champions League

IFK Kristianstad fick en lektion i Skopje

2:23 min

IFK Kristianstad hade som väntat ingen chans i bortamötet mot de regerande Champions League-mästarna, HC Vardar som vann matchen med förkrossande 31-15

Säsongens svåraste bortamatch blev till en riktig mardröm för IFK Kristianstad. Förlust med 16 bollar och stundtals såg det ut som pojkar mot vuxna män och speciellt i den andra halvlekens första kvart när IFK endast fick in en (1) boll bakom jätten, monstret, fantommålvakten, Arpad Sterbik.

IFK var hyggligt med första kvarten men efter 5-3 så la hemmalaget i en växel till och gick till pausvila med 14-8.

— Vi kom inte upp i nivå alls, de var för bra. I takt med att Sterbik räddade bollarna så sjönk modet hos killarna. Vi hade inte en chans, det var en överkörning, sa Ola Lindgren.

Inledningen av den andra blev till ett totalt mörker för IFK som fick in en boll första kvarten (!) samtidigt som Vardar gjorde mål på i princip allt - 25-10 efter 20 minuter är siffror som säger allt. IFK vek ner sig totalt samtidigt Sterbik åt upp spelare för spelare med orangea tröjor. Sällan eller aldrig har man sett ett sådant målvaktsspel och publiken stod upp och hyllade Sterbik.

Vi ger oss inte själva möjligheten till att skrälla. Som tränare förväntar man sig alltid att spelarna ska leverera men man såg ganska tidigt idag att tanken var tom och det var alldeles för uppgivet från många håll för att vi ska kunna åka härifrån med någorlunda betyg.

Nej, detta ska IFK helst snabbt glömma. Det är nu fyra matcher kvar att spela i Champions League och enligt Ola Lindgren räcker det förmodligen inte ens med ytterligare två poäng.

— Varje match är en kamp. Det kommer krävas att vi plockar poäng och förmodligen måste vi ta två till tre poäng till för att knipa 6:e platsen och så länge möjligheten finns så ska vi jobba hårt för att detta ska bli verklighet, sa Ola Lindgren från en knastrig telefonlinje från Skopje.

 

MATCHFAKTA

HC Vardar-IFK Kristianstad 31-15 (14-8)

Mål IFK: Tim Sörensen 4, Philip Heningsson 3, Viktor Hallén 3, Valter Chrintz 2, Gunnar Steinn Jonsson 2 Anton Persson

Publik: 5 000

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista