Silhuett av en man och en kvinna på en arbetsplats, ett kontor.
1 av 2
Akademiuppropet har även nått fram till Högskolan i Kristianstad. Foto: Alexander Larsson Vierth/TT
Kristoffer Pynnönen, ordförande på studentkåren på Högskolan i Kristianstad.
2 av 2
Kristoffer Pynnönen, ordförande på studentkåren på Högskolan i Kristianstad. Foto: Karl Eckhardt
Kristianstad

Upprop om sexuella trakasserier diskuteras på högskolan

1:25 min

Akademiuppropet är ett av de senaste uppropen där kvinnor vittnar om sexuella trakasserier. På Högskolan i Kristianstad har det blivit en fråga som just nu diskuteras.

– Märker vi att detta är en trend som måste tas upp, att studenter eller medlemmar kommer till oss och vill att vi går ut mer med detta - givetvis lyssnar vi, säger Kristoffer Pynnönen, ordförande i studentkåren på Högskolan i Kristianstad.

I förra veckan publicerades det så kallade Akademiuppropet - ett upprop där 2 400 kvinnor över hela landet vittnar om sexuella trakasserier och övergrepp inom högskolemiljöer.

Uppropet har även nått fram till Högskolan i Kristianstad, där man nu har gått ut i ett gemensamt uttalande tillsammans med andra högskolor. "Sexuella trakasserier ska inte förekomma på våra arbetsplatser", skriver man.

– Jag tycker att det är bra. Ju fler som kommer ut, desto fler vågar också berätta och anmäla, säger lärarstudenten Linn Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista