Bo Sonesson bakifrån där man ser hans långa dreads. Han har svarta byxor och bar överkropp och står med ansiktet mot en vit vägg med en klocka.
Bo Sonessons 50 dreadlocks är nu till salu. Foto: Privat
Sölvesborg

Köp en dreadlock – för 1000 kronor

3:08 min

Bo Sonesson i Sölvesborg säljer sina dreadlocks för att samla in pengar till årets Musikhjälpen på temat "Barn är inte till salu".

På måndag drar Musikhjälpen i P3 igång igen - för tionde året i rad. Då drar Bo Sonesson igång sin försäljning av sina nio år gamla dreadlocks under parollen "Klipp mig för MH 17". För varje 1 000 kronor som doneras så klipper han en av sina dreadlocks.

 – Det är en stor förändring som kommer ske, säger han.

Bo Sonesson kommer att live-streama när han klipps för att uppmuntra att fler donerar. Den som betalar får gärna komma och klippa en dread själv.

Musikhjälpen sänder dygnet runt i en vecka för att uppmärksamma någon viktig fråga. Förra året var temat "Barn i krig har rätt att gå i skolan"

Det här året samlar Musikhjälpen tillsammans med Radiohjälpen in pengar på temat "Barn är inte till salu" och det handlar om att bekämpa sexhandeln med barn.

Bo Sonessons kampanj är en av sju initiativ för Musikhjälpen i Blekinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista