Två vuxna och ett barn framför staket intill grisar.
Frida, Milton och Thomas Simonsen utanför grisarnas hage. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
#dinmat

Odlar eget för att få i sig bästa maten

Frida Simonsen: Vill äta så näringstät mat som möjligt
5:53 min

Paret Frida och Thomas Simonsen odlar egna grönsaker och rotfrukter för att få i sig mer näring.

På den lilla gården utanför Klippan finns bland annat får, höns, kalkoner och grisar och paret slaktar ibland för att få eget kött.

– Känslan av att gräva upp sin egen potatis och kunna servera den till middag är helt fantastisk, säger Frida Simonsen.

Det var när paret fick sitt första barn som de började fundera över vad maten faktiskt innehåller och insåg att genom att odla en del eget och laga maten själva kan de få i sig mer näring och ha bättre koll på näringsintaget.

– Industriprocessad mat innehåller mycket snabba kolhydrater och mindre näring än vad de flesta av oss behöver, berättar Frida Simonsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".