Skolmåltidspersonalen  på Prästavångsskolan i Broby.
1 av 2
Rania Hndawe, Annika Tellström, Ellinor Marklin, Irene Henriksson, Janos Ujvari & Ulrika Nilsson lagar den populära maten på Prästavångsskolan. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
Salladsbord Prästavångsskolan
2 av 2
Salladsbordet är populärt på Prästavångsskolan
Broby

Glad personal som lyssnar ger nöjda elever i matsalen

1:59 min

Personalen har kul när de jobbar, fin skolmatsal och uppskattat salladsbord. Och så lyssnar de på eleverna. Fyra skäl till varför Prästavångsskolans skolmat är så populär bland eleverna i Broby

Högstadieelever är kanske inte alltid den lättaste gruppen att tillfredsställa när det gäller mat. Men på Göingeskolan i Broby är så nöjda med maten att de samlat ihop pengar till blommor till skolmåltidspersonalen på Prästavångsskolan intill där de äter.

– Det har blivit så himla bra - de lyssnar på vad vi önskar oss på matrådet och löser det nästan alltid, säger Elin Axelsson som går i åttan och sitter i elevrådet som tog initiativet till blommorna.

När hon började sjuan åt en del elever på annat håll ibland. Men inte nu. Och det går att förstå varför. Matsalen är fint och modernt inredd, salladsbordet ser ut som på en restaurang och personalen verkar trivas.

– Ja vi skrattar mycket, erkänner Ulrika Nilsson. Hon är måltidsansvarig på Prästavångsskolan och också hjärnan bakom den fina inredningen.

Favoritmaten då? Vad är populärast? Spagetti och köttfärs enligt Ulrika.

– Fiskburgare med dillsås, enligt eleven Noa som tycker att det mesta är gott och att det är bra att det finns gott om tid att äta.

Marie Sandgren
marie.Sandgren@sverigesradio.se
P4 Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista