Park
Foto: Ari Korzeniowski/Sveriges Radio
Hässleholm

Mordförsöket i Hembygdsparken – rättegången avslutad

Rättegången mot tre män, 18, 19 respektive 22 år, som står åtalade misstänkta för sommarens skjutning i Hembygdsparken i Hässleholm avslutades i dag.

I dag var sista dagen för rättegången efter skottlossningen i Hembygdsparken i Hässleholm i somras. Åklagaren ville att mannen som misstänks för försök till mord skulle dömas till ungdomsvård eftersom han var under arton år när händelsen ägde rum. Advokaten menade däremot att åtalet skulle ogillas och att den misstänkte mannen skulle försättas på fri fot.

När det gäller de två andra männen som misstänks för försökt till grovt rån ville åklagaren att de döms till fängelse, den ena med reduktion på grund av låg ålder. Båda deras advokater ville däremot sänka brottsrubriceringen på den ena, och dessutom att de skulle försättas på fri fot genast.

Tingsrätten beslutade att mannen som misstänks för mordförsök och en av de andra ska fortsätta vara häktade, medan den tredje mannen försattes på fri fot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista