Ungdomsambassadörerna Malin Tillman och Omar Al-Ganas
Ungdomsambassadörerna Malin Tillman och Omar Al-Ganas ska ta reda på vad ungdomarna i Hässleholm vill ha. Foto: Gustav Persson/P4 Kristianstad
Hässleholm

De ska föra ungdomarnas talan i Hässleholm

Vad vill ungdomarna i Hässleholm ha? Det ska de nyanställda ungdomsambassadörerna Malin Tillman och Omar Al-Ganas ta reda på.

Sedan den första oktober pågår en utredning i Hässleholm om Markan och ett eventuellt ungdomens hus.

Förra veckan anställde man två ungdomsambassadörer, Malin Tillman och Omar Al-Ganas, som ska ta reda på vad ungdomarna vill ha.

– Vi ska ta reda på vad ungdomarna vill ha och behöver. Vi kommer att gå ut på stan, åka runt till skolor och genomför intervjuer. Och sen håller vi på att göra ett underlag med frågor som vi ska ställa, förklarar Malin.

Tanken är att prata med så många i åldern 13 till 25 i Hässleholms kommun. Det ska de hålla på med fram till slutet av juni då också kommunens utredning ska vara klar.

– Jag har egna erfarenheter och ett kontaktnät och det snackas lite om att det finns för lite att göra här i Hässleholm. Det tar jag med mig. Men det viktiga är vad utredningen visar. Om det finns ett behöv av ett ungdomens hus eller inte, säger Omar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista