Musikpaviljongen i Hässleholm
Musikpaviljongen i Hässleholm Foto: Adam Bergsten/Sveriges Radio
Hässleholm

Bakslag för motståndare mot paviljongflytt

Motståndarna mot flytten av den så kallade musikpaviljongen i Hässleholm hade ingen framgång i domstol. Förvaltningsrätten avslår överklagandet.

De klagande har bland annat hävdat att beslutet strider mot kommunallagen, att kommunen har subventionerat köparen av marken där ett hyreshus ska bygga i och med att kommunens kostnader blev större än beräknat. Dessutom framför man att beslutet strider gällande detaljplan.

Förvaltningsrätten skriver i sin dom att det endast är paviljongsflytten som överklagats och därmed tas ingen hänsyn till försäljningen av marken.

Beslutet om försäljningen av marken har vunnit laga kraft och det innebär att det står fast om det inte "förekommit allvarliga felaktigheter" skriver domstolen.

Rätten anser inte att de klagande visat att något sådant förekommer.

Beslutet att sälja fastigheten anses inte vara utgöra skäl till att upphäva beslutet om att upphandla uppdraget att flytta paviljongen.

Enligt domstolen anses de klagande inte heller ha visat att beslutet strider mot gällande plan och att det således inte heller strider mot kommunallagen.

Flytten av paviljongen från Officerparken och hundra meter bort till kasernggården färdigställdes i våras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".