En polis kontrollerar en bil
Det blev över 1000 kontroller igår kväll, enligt kommunpolis Rolf Paimensalo. Bilden är inte från gårdagens kontroll. Foto: Chris Maluszynski/TT
Skåne

Polisen, Kronofogden och Tullverket i stor trafikkontroll på E4:an

2:41 min

Igår kontrollerades över tusen bilister i stor insats. Bland annat upptäcktes tio körkortslösa, tre rattfyllerister och en bil blev beslagtagen på plats.

Trafikkontrollen gjordes i höjd med Markaryd på E4:an och alla trafikanter i både nordlig och sydlig riktning blev stoppade och kontrollerade. Polisen samarbetade med Tullen och Kronofogden för att genomföra insatsen.

Rolf Paimensalo, kommunpolis i Östra Göinge, var på plats och berättar att 10 körkortslösa rapporterades, tre rattfyllerister, en gripen för bilstöld, en del bötesbrott för olika fordonsförseelser och en bil som beslagtogs på plats av Kronofogden.

– Personen fick skjuts till närmsta största ort sen fick de åka tåg eller liknande, säger Rolf Paimensalo som var nöjd med gårdagens insats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista