Johan Pettersson och Matilda Alborn med Håkan Christersson, Jennifer Sturesson och Johan Skortén och Magnus Grankvist.
1 av 3
Johan Pettersson och Matilda Alborn med Håkan Christersson, Jennifer STuresson och Johan Skortén och Magnus Grankvist. Foto: Sveriges Radio
Provsmakning av ingefärashot.
2 av 3
Provsmakning av ingefärashot. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Matilda och Johan
3 av 3
Matilda och Johan Foto: Anna Maris/Sveriges Radio
Fjälkinge.

Kryddföretaget: Trenden är starkt

Kryddorna är nyckeln till bra vegetarisk mat
2:48 min

Mat är temat för veckan i P4 Kristianstad och Matilda Alborn träffar Jennifer Sturesson på ett av Skånes större livsmedelsföretag för att prata framtidens smaker.

Jennifer Sturesson är marknadschef på Kockens i Fjälkinge. Hon ser tydliga trender när det gäller hur vi vill att det ska smaka.

–Vi är vana vid smaker från Indien, men nu vill vi ännu längre österut, till Korea. Där används kryddorna på ett lite annorlunda sätt, berättar hon.

Håkan Christiansson som är ansvarig för verksamheten på Culinar instämmer.

–Vi svenskar vill att maten ska smaka mer och mer, vilket så klart är bra för oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".