William Nilsson
William Nilsson har utsetts till årets rallycrossjunior. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
Tomelilla

William Nilsson är årets junior i rallycross

18-årige William Nilsson från Tomelilla har utsetts till årets rallycrossjunior av tidningen Bilsport.

Året har minst sagt varit bra för ynglingen som tävlar i rallycrossens näst högsta klass Supercar Lites. Han tog bland annat guld i både Svenska mästerskapet och RallyX Nordic.

Nu har han alltså utsetts till årets rallycrossjunior av tidningen bilsport. Motiveringen lyder: ”Han har sedan debuten i SuperCar Lites vid 14 års ålder gått den långa vägen från krasch till mästare. Årets svenska mästare i RallyX Lites blev även topp fem i Europa.”
 
 –
Det här betyder jättemycket. Dels för mig rent personligen, men även för mitt team, sponsorer, familj, vänner och alla som stöttar mig i satsningen. Jag har lagt ner oerhört mycket energi och arbete på att nå mina mål det här året. Priset är ytterligare en bekräftelse på det jag uppnått i år, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

William Nilsson är dessutom nominerad i Bilsport Award där svenska folket får rösta fram vem som är Årets Junior i samtliga motorsportkategorier.

– Att vinna skulle innebära att jag ses som Sveriges bästa junior. Jag och alla runt mig skulle bli oerhört glada om ni röstade på mig. Tidigare år har personer som jag ser upp till fått det här priset, så därför vore det såklart häftigt att själv få det. Mitt långsiktiga mål inom rallycrossen är att bli värdsmästare, och det här skulle vara ett steg i rätt riktning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista