Ung man som står och lutar sig på en bil.
Joel Eriksson kör DTM i Tyskland nästa säsong. Foto: Marita Johansen/Sveriges Radio
Tomelilla

DTM nästa för Joel Eriksson

Joel Eriksson från Tomelilla har skrivit på som fabriksförare för BMW och ska tävla för den tyska biljätten i DTM nästa säsong.

19-årige Eriksson, som slutade tvåa i europamästerskapet för Formel 3 under 2017, ska nästa säsong köra i Tysklands ledande racingserie DTM (Deutsche Tourenwagen Masters).

Därmed blir Tomelillaföraren den yngste av BMW:s samtliga anlitade fabriksförare och befordras efter ett och ett halvt år i tillverkarens juniorprogram.
 
– Det är inte många som får den här chansen, och detta har varit ett av mina stora mål sedan jag togs med i juniorsatsningen. Jag blir en av sex förare i världen som ska representera BMW i deras främsta racingprogram just nu, och det är lite svårt att greppa. 

– Jag vet att pressen kommer vara stor och jag har mycket att lära mig, men jag ska göra allt för att leverera bra resultat så fort som möjligt. Jag är extremt taggad, säger Eriksson i ett pressmeddelande.       
   
Premiären äger rum på Hockenheim-banan helgen den 4-6 maj. 
 
Joel Eriksson presenterades tidigare i veckan på brittiska facktidningen Autosports prestigefyllda lista över årets 50 bästa förare i världen där han rankades på 27:e plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".