Invigning
1 av 5
Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
Nu rullar trafiken på E22:ans nya del förbi Linderöd
2 av 5
Nu rullar trafiken på E22:ans nya del förbi Linderöd Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
Skoleleverna fick sätta tillbaka pusselbiten Linderöd på E22-kartan. Pusselbiten som fattas är nästa etapp förbi Sätaröd och Nöbbelöv.
3 av 5
Skoleleverna fick sätta tillbaka pusselbiten Linderöd på E22-kartan. Pusselbiten som fattas är nästa etapp förbi Sätaröd och Nöbbelöv. Foto: Sveriges Radio
Bertil Månsson, Ronny Nilsson & Torbjörn Bengtsson spelade invigningsfanfaren.
4 av 5
Bertil Månsson, Ronny Nilsson & Torbjörn Bengtsson spelade invigningsfanfaren. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
Treorna i Löderöd sjöng och Trafikverkets regiondirektör Lennart Andersson höll tal.
5 av 5
Treorna i Löderöd sjöng och Trafikverkets regiondirektör Lennart Andersson höll tal. Foto: Sveriges Radio
Linderöd

Pusselbitar och fanfarer när ny motorväg invigdes

2:06 min

Strax före ett idag släpptes trafiken på, på den nya delen av E22:an som går förbi Linderöd i stället för inom samhället.

6,5 kilometer ny väg som ger snabbare och säkrare bilväg för bilisterna och lugnare miljö för Linderödsborna.

Vid första spadtaget i mars 2016 fick skolbarnen en pusselbit att ta  hand om under bygget. Och på dagens invigning satte de tillbaka pusselbiten på en stor karta tillsammans med landshövding Annelie Hulthén som en slags invigningssymbolik.

Skolbarnen är särskilt berörda eftersom skolan ligger precis intill den gamla dragningen av E22:an. Treorna på skolan fick stå för en del av underhållningen på invigningen i form av julsånger.

På plats fanns också Hörby blåsorkester var trombonist Torbjörn Bengtsson som dagen till ära komponerat en helt ny fanfar, bl.a. inspirerat av vägtrafik.

– Det är roligt att det här äntligen kommer på plats. Inte minst för Linderöd som nu blir en hel by, säger kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad Pierre Månsson (L).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista