20171104_KHK Kristianstad HK Lucie Satrapova
Lucie Satrapova, matchens gigant när Kristianstad HK besegrade Skövde HF Foto: Andreas Hillergren
Handboll SHE

Två poäng till Kristianstad HK - tacka Lucie Satrapova för det

2:31 min

Det blev en ny seger för Kristianstad HK när Skövde HF var på besök i Idrottshallen men trots en ganska klar ledning för hemmalaget så blev slutet dramatiskt.

Kristianstad HK är tillbaka i vinnarspåret efter två raka förluster i SHE. Skövde HF, utan sin tränare Magnus Frisk (!), hade uppenbara problem med att överlista hemmalagets suveräna målvakt, Lucie Satrapova, som stundtals åt upp Skövdespelarna.

Fyra mål upp efter första halvlek för KHK som fortsatte att ösa på i inledningen av den andra men sen tog det stopp. Slarviga passningar och missade frilägen gjorde att Skövde närmade sig och med minuten kvar hade Skövde läge på poäng men Sarah Carlström stängde matchen efter ett kraftfullt genombrott och KHK vann med 23-21.

Det är en stor omställning för mig att komma från VM men nu måste jag ställa om i mitt huvud, tänka på laget och hur jag kan hjälpa KHK.

Bäst i KHK var Lucie Satrapova som vekligen visade prov på vilken världsmålvakt hon är. Asli Iskit och Maja Hansson gjorde flest mål och Sarah Carlström styrde spelet på ett bra sätt matchen igenom.

Men, 14 tekniska fel (missade passningar) är fortfarande för mycket och dessa måste bort om man ska kunna utmana de bästa i serien. För spelet finns där, liksom försvarsspelet som stundtals var helt vattentätt.

MATCHFAKTA

Kristianstad HK-Skövde HF 23-21 (12-8)

Mål KHK: Asli Iskit 8, Maja Hansson 6, Sarah Carlström 3, Caroline Månsson 3, Martina Chrova 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista