Tall
Länsförsäkringar Östra Göinge - Kristianstad förvärvar väldigt mycket skogsmark. Affären är bolagets största någonsin.
Nordöstra Skåne

Försäkringsbolag blir stor skogsägare

Länsförsäkringar Östra Göinge - Kristianstad ger sig in i skogsbranschen. Försäkringsbolaget har förvärvat 672 hektar skog i nordöstra Skåne, Halland och Blekinge.

Affären är en av de största någonsin för det kundägda bolaget som ser det här som en långsiktlig investering och ett bra sätt att ta hand som sina kunders pengar.

Försäkringsbolaget har tidigare inte ägt någon skog. Enligt prospektet hade säljaren en prisidé på 75 miljoner kronor, men den exakta prislappen vill försäkringsbolaget inte avslöja.

--Dels tycker vi att skog är en bra långsiktig investering som ger en säker avkastning. Den ger också en direktavkastning som man kan styra beroende på hur mycket man avverkar. Men framför allt är skogen en viktig naturresurs som kommer att behövas även i framtiden. Vi ser det därför som ett väldigt bra sätt att ta hand om våra kunders pengar på", säger försäkringsbolagets styrelseordförande Göran Trobro.

672 hektar motsvarar 960 fotbollsplaner. Skogen köps av elbolagsjätten Eon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".