bostadsområde
Här på Gamlegården ska en aktivitetsplats byggas för 3,5 miljoner kronor. Foto: Kristianstads kommun
Kristianstad

Miljonsatsning på ny aktivitetsplats

En aktivitetsplats med en storlekplats, träningsredskap, dj-bås samt en dans och musikmaskin ska byggas på Gamlegården i Kristianstad.

AB Kristianstadsbyggen har fått 3,5 miljoner kronor i stöd från Boverket till utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden.

Pengarna ska alltså användas till att skapa en aktivitetspark med möjligheter för lek och umgänge.

– Det är ett glädjande besked och väldigt roligt att vi kan satsa extra på utemiljön, belysning och aktivitetsplats säger Helena Lundahl, kommunikatör, ABK i ett pressmeddelande.

För de yngsta barnen ska det finnas en storlekplats och för de äldre ska interaktiva lekredskap köpas in. Det handlar förslagsvis om dj-bord samt en dans- och musikmaskin.

– De interaktiva lekredskapen kombinerar nutidens dataspel med utomhuslek och fysisk aktivitet och som kan få barn och unga att röra på sig mer, säger Helena Lundahl, kommunikatör ABK.

Dessutom finns planer att det ska finnas träningsredskap på platsen men också en lugnare del där det ska finnas möjligheter för fika och umgänge.

I projektet, som väntas stå klart sensommaren 2019, ska också ny belysning finnas längs med promenadstråken till aktivitetsplatsen.

Enligt ABK är syftet med det här att förbättra integrationen och förståelsen mellan människor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".