20171104 IFK Kristianstad Richard Kappelin
Richard Kappelin spelade strålande i IFK-målet. Foto: Andreas Hillergren
Kristianstad

IFK Kristianstad vann efter stormatch av Richard Kappelin

2:13 min

IFK Kristianstad vann över Sävehof  med 28-23 och kan nu fira jul som serieledare med hela åtta poäng ner till tvåan i Handbollsligan.

Fram till 5-5 hängde Sävehof med men då växlade IFK ner, tryckte gasen i botten och gick fram till till 11-5 på sex minuter.

Under denna period visade Kristianstad upp en fantastisk handboll och Helge Freimans passning fram till Tim Sörensen var bara den värd entrépengen. Sävehof kämpade sig ikapp och med fint spel i slutet på halvleken var man ”bara” i underläge med 14-11 i paus efter att William Bogojevic satt en straff på visslan.

Två snabba mål i inledningen av den andra halvleken och Sävehof var uppe i 14-13, därefter tog det roliga slut för Partillegänget. IFK Kristianstads bredd, speed och tyngd blev för mycket för Sävehof.

Lägg därtill strålande målvaktsspel av IFK:s målvakt, Richard Kappelin, så förstår ni varför IFK Kristianstad vunnit 55 raka hemmamatcher mot svenskt motstånd innan matchen.

Det har tagit lite tid med att komma in i svensk handboll och alla nya namn men nu har vi mött alla lag och jag tycker att det går bättre för varje vecka som går.

 I ärlighetens namn, detta var ingen bra handbollsmatch, förutom den 10-minutersperiod som nämnts. Richard Kappelin fick blomsterkvasten, i stark konkurrens med Helge Freiman som var på spelhumör.

Albin Lagergren har skämt bort oss under hösten och får godkänt. Philip Henningsson inledde tamt men jobbade sig upp till godkänt och Olafur Gudmundsson var tillbaka men skadade ett finger i slutet på matchen, oklart hur illa det var.

I Sävehof kretsade mycket kring William Bogojevic som trivs med att möta IFK, bäste målskytt igen, denna gång 7 mål för den unge supertalangen. I övrigt var det mycket irritation från tränare och spelare på domarparet Gomér som ibland verkar ha en egen regelbok. 

Hur ska IFK fira jul? ”Som serieledare”

Ola Lindgrens snabba svar på presskonferensen 

MATCHFAKTA 

IFK Kristianstad-IK Sävehof 28-23 (14-11) 

Mål IFK: Helge Freiman 8, Albin Lagergren 5, Olafur Gudmundsson 4, Philip Henningsson 3, Tim Sörensen 3, Mario Lipovac 2, Stig-Tore Moen Nilsen 2, Viktor Hallén 1 

Publik: 4 638 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista