Foto: Sveriges Radio/Rebecka Erici.
Nya gallerian. Foto: Rebecka Erici/Sveriges Radio
Kristianstad

Trafikkaos i gallerians garage

Det råder nu på eftermiddagen trafikkaos i parkeringshuset i Galleria Boulevard i Kristianstad och trafikpolis har fått kallas in.

– Vi har 1100 platser i garaget och det har blivit fullt flera gånger den sista tiden. Vi har tagit in två parkeringsvärdar, men det har inte räckt till. Nu har vi ringt in trafikpolis för att reda upp situationen, säger Linda Borgström centrum manager på Galleria Boulevard.

Enligt Borgström är det många bilister som vill in och ut ur garaget samtidigt och att det lett till att det korkat igen. Enligt uppgift har många julshoppare suttit fast i garaget en längre tid.

– Dragkedjeprincipen fungerar inte i praktiken, säger Borgström.

Hon tycker samtidigt det är positivt att det är många Kristianstadsbor som väljer att handla sina julklappar i stan. Situationen ska efter dagens händelse ses över.

– Det är såklart olyckligt att det blivit så här. Vi kommer att rusta upp oss och lösa det här med mer bemanning i garaget så fort som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".