Nilsson föll i semin - missar final
Nilsson föll i semin - missar final Foto: SVT
Skåne

Sportsnack om det dolda och svarta inom idrotten

6:57 min

Det brukar vara hjältar, succér och sagor på sportsidorna. Nu är det allt oftare depression, hjärnskakningar och och utbrändhet. Hurra, säger Malin.

I sportens retorik görs idrottspersoner ofta till hjältar och vi letar sätt att hylla, lyfta, glorifiera och skapa drömbilder av prestationer. En snabb titt i kvällstidning på nätet i dag ger en mörkare bild. Det lyfter vi i Sportsnack i Förmiddagsprogrammet där Radiosportens Malin Rimfors gästar Karin i studion.

I de sju första rubrikerna denna morgon är det är kris, hån, en fotbollsspelare som nästan blivit förlamad, en fotbollsspelare som vittnar om killen som tog självmord, fula tacklingar inom ishockeyn och hjärnskakningar.

Har sporten blivit så mycket fulare?

- Nej, men vi börjar bli bättre på att beskriva hela idrottslivet som inte bara innehåller glitter och segrar utan är mer som livet är mest, säger Malin Rimfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista