Slukhål på landsväg
Ett slukhål mitt på länsväg 2121 mellan Glimåkra och Osby. Foto: Charlie Oskarssson/Lyssnarbild
Glimåkra/Osby

Fler vägtrummor måste bytas ut på väg 2121

2:48 min

Fler vägtrummor behöver bytas ut på länsväg 2121 mellan Glimåkra och Osby. Det har Trafikverket upptäckt efter förra veckans hål.

Det var förra tisdagen, den 19 december, som ett stort hål i vägen upptäcktes av trafikanter på länsväg 2121 mellan Glimåkra och Osby.

Till en början pratades det om ett så kallat slukhål, men det visade sig vara en vägtrumma av plåt under vägen som rostat sönder och därmed kollapsat.

Nu är Trafikverket klara med reparationsarbetet och trafiken släpptes på igen vid nio-tiden på torsdagsmorgonen. 

Händelsen har gjort att Trafikverket nu sett över sträckan, och upptäckt att fler vägtrummor behöver åtgärdas:

 – Det finns enligt de uppgifter jag har två trummor till på den här vägsträckan och de är i samma ålder som denna. Vi kommer att göra en okulär besiktning av dem och planera in för att byta ut även dem två sen men förhoppningsvis så blir det ett planerat byte, säger Stefan Rittbo som är projektledare på Trafikverket. 

Att vägtrummor går sönder är inte så vanligt.

– Det är väldigt ovanligt vill jag påstå. Jag har under mina 17 år här inte varit med om ett så här stort ras. Att vägtrummor går sönder det händer till och från men sällan att det är så här stora trummor, konstaterar Stefan Rittbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista