Perstorp

Jenny Wegner är Årets Bowlare

Jenny Wegner, BK 59:an, är Årets Bowlare 2017. Hon får priset för andra året i rad.

Svenska bowlingförbundet presenterade under torsdagen vilka de prisar som Årets Bowlare 2017. Precis som förra året går priset till Jenny Wegner, BK Femtionian, och Jesper Svensson, Team Pergamon.

23-åriga Jenny Wegner tilldelas priset för att hon under året har befäst sin position som en av Europas absolut bästa bowlare.

Till exempel vann hon för andra gången på tre år damernas Europatour. BK Femtionians bowlare tog dessutom brons i World Cup, blev tvåa i EBT-Masters, Elit-SM och Eva-turneringen samt blev fyra, tillsammans med Connor Pickford, i PBA/PWBA Doubles på den amerikanska proffstouren.

Dessutom var hon en av nyckelfigurerna i det Spader Dam från Helsingborg som vann SM-guld för 8-mannalag och hon rankas, enligt bowlingens IT-system (BITS), etta i landet.
– Jag har spelat bra men i de största tävlingarna räckte det inte hela vägen. Jag tränade hela året för World Cup och VM men det blev inte riktigt som vi hade hoppats, säger Jenny till Svenska Bowlingförbundet.

Nästa år utökas satsningen:
– Jag känner mig tryggare som spelare än tidigare. Planerar att spela ännu flitigare under 2018, bland annat lär det bli några fler USA-resor. Det ska bli skönt att börja ett nytt år med nya tävlingar.

Jenny Wegner blir den sjätte kvinnan att vinna Årets Bowlare två år i rad. Det är 44:e året i rad som Svenska Bowlingförbundet delar ut priset.