Anna Nellberg-Dennis 1:e vice ordförande i Polisförbundet. Foto: Maria Repitsch/Sveriges radio
Anna Nellberg-Dennis 1:e vice ordförande i Polisförbundet. Foto: Maria Repitsch/Sveriges Radio

Polisfacket: "Ett hot mot demokratin"

1:03 min

Polisförbundets förste vice ordförande, Anna Nellberg-Dennis, reagerar starkt på uppgifterna om ännu ett attentat, riktat mot polisen.

– Jag blir uppriktigt förbannad, arg och ledsen, såklart. Det här är ytterst ett hot mot demokratin. Det är ett hot mot polisen, det är ett hot mot rättsväsendet, men ytterst är det ju ett hot mot demokratin.

Är det inte extra provocerande att man begår en sådan handling mot en polisbil som står utanför ett polishus?

– Jo, det är klart att det är och det visar ju också på att respekten för polisen och rättsväsendet minskar, och det är ju en trend vi sett under flera år, vilket är oerhört bekymmersamt.

Är du optimistisk inför framtiden?

– Det måste jag ju vara. Man kan väl säga så här, att det är klart att det finns ett ljus i tunneln men jag skulle säga att tunneln är väldigt lång. Det här kommer att ta många år för polisen att återhämta för här handlar det om många års negligering av svensk polis. Det vill till nu att politiker och myndigheten själv inser det, vilket jag tror att man till viss del har gjort, säger Anna Nellberg-Dennis, förste vice ordförande på Polisförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista