Fyrverkeripjäs och en räddningsbil
Polisen rubricerar fyrverkeriattackerna mot räddningstjänsten som våldsamma upplopp men ännu är inga personer gripna. Foto: TT
Kristianstad

Krismöte efter våldsamma upplopp

Polisen och kommunen har idag krismöte för att diskutera åtgärder efter nyårsnattens våldsamma upplopp i Kristianstad, när poliser och brandmän besköts med fyrverkerier.

Ett stort antal personer i Kristianstad var på nyårsnatten inblandade i att attackera poliser och brandmän på Näsby och Charlottesborg med fyrverkeriraketer och stenkastning. Polisen rubricerar händelserna som våldsamma upplopp men ännu är inga personer gripna för brotten.

Efter händelserna stod det klart att ett möte ska ske mellan representanter från polisen och kommunledningen för att diskutera oroligheterna och vad som kan göras för att undvika liknande i framtiden. Mötet mellan polisen och Kristianstads kommun sker idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista