Tre bilder
1 av 2
Fler kameror och vakter samt ökad sysselsättning för unga, det är nya åtgärder efter nyårsnattens våldsamma upplopp i Kristianstad. Foto: TT
Andreas Bengtsson, räddningschef, Anders Olofsson, polischef, och Christel Jönsson, kommundirektör i Kristianstad.
2 av 2
Andreas Bengtsson, räddningschef, Anders Olofsson, polischef, och Christel Jönsson, kommundirektör i Kristianstad. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Kristianstad

Vakter, kameror och sysselsättning ska förhindra upplopp

Christel Jönsson: Vi jobbar ytterligare med att förhindra det som har hänt
5:03 min

Nya vakter, kameror och ökad sysselsättning är på gång i Kristianstad. Idag hade kommunen och polisen krismöte efter nyårsnattens våldsamma upplopp.

Det var på nyårsnatten som ett stort antal personer var inblandade i att attackera poliser och brandmän på Näsby och Charlottesborg. Angreppen skedde med fyrverkerier och stenkastning.

Polisen rubricerar händelserna som våldsamma upplopp. Ännu har inga personer gripits för brotten.

Vi riktar oss direkt mot ungdomar.

I eftermiddag avslutade polisen och kommunen sitt krismöte om upploppen med förslag på vad som ska göras för att undvika liknande händelser i framtiden.

– Vi pratar om ordningsvakter och vi kommer se över det här med kameraövervakning. Vi kommer att se över andra åtgärder där vi riktar oss direkt mot ungdomar. Vi ska se om vi kan hitta gemensamma mötesplatser och sysselsättning, säger Kristianstads kommundirektör Christel Jönsson.

På mötet deltog också bland andra Andreas Bengtsson, som är räddningschef i Kristianstad, och Anders Olofsson, som är lokalpolisområdeschef i Kristianstad. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".