En kvinna och en man tittar fram mellan bokhylleplan.
Programledarna Karin Bengtsson och Gustav Persson sänder från Gamlegårdens bibliotek. Foto: Sveriges Radio
Kristianstad

Gamlegården – ny studio för Eftermiddagsprogrammet

Fyra måndagar på raken i januari sänder P4 Kristianstads eftermiddagsprogram från Gamlegårdens bibliotek.
Det handlar om ett projekt för att öka mångfalden i radion.

På måndag står programledaren Karin Bengtsson redo i Gamlegårdens bibliotek för några timmars sändning. De andra måndagarna är det Gustav Persson som är programledare.

– Mångfald i medierna sker inte av sig självt. Vi behöver arbeta aktivt för att skapa en bättre mångfald. Hela vår demokrati bygger på att alla har tillgång till information och kan göra sin röst hörd. Det här projektet är uppsökande verksamhet och det är så vi måste jobba om vi ska kunna spegla vårt samhälle och låta alla komma till tals, säger Anna Stenberg, kanalchef vid P4 Kristianstad.

Sveriges Radio kommer också att informera om public service och berätta om P4 Kristianstad samt allt annat utbud som finns inom Sveriges Radio.

– Det är viktigt att vi når ut med information om public service till nya svenskar. Om man kommer från en diktatur kanske man har dåliga erfarenheter av statliga medier. Det är också viktigt att veta att det finns nyheter om Sverige på det egna språket, så att man har en chans att hänga med i samhällsdebatten även om man kanske inte hunnit lära sig svenska, säger Anna Maris, programutvecklingschef.

Sändningarna i Gamlegårdens bibliotek kommer att ske måndagarna 8/1, 15/1, 22/1 och 29/1. Eftermiddag i P4 sänds 15-17.35.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista