Polis i närbild
1 av 2
Martin Thornell som sedan den 1 december är kommunpolis i Kristianstad. Foto: Pär Trulsson
utbrända bilar
2 av 2
De utbrända bilarna ska flyttas av kommunen inom det närmaste. Foto: Pär Trulsson
Kristianstad

Polisen: Behövs fler åtgärder för att förhindra bilbränderna

2:40 min

I natt brann återigen en bil på parkeringen vid Naturum i Kristianstad.
Det har på senare tid skett flera bränder på parkeringen.
– Bevakning, belysning och kameraövervakning är några åtgärder som skulle öka säkerheten, säger kommunpolis Martin Thornell.

Naturums parkering vid Vattenriket är inte minst en plats för pendlare att parkera sina bilar vid. Men de senaste veckorna har flera bilar utsatts för bränder och så sent som i natt brann ytterligare en bil.

– Det är beklagligt att det är så här, säger Martin Thornell, kommunpolis.

Martin Thornell berättar att polisen tillsammans med andra aktörer, bland andra kommunen, arbetar med att öka säkerheten vid parkeringen. Liksom de gör med cykelparkeringarna vid centralstationen.

– Jag vill självklart att det ska vara tryggt att parkera sin bil och cykel, utan att vara orolig att de stjäls eller utsätts för skadegörelse.

Martin Thornell nämner bättre bevakning, belysning och kameraövervakning som förslag på åtgärder.

Flera av de utbrända fordonen har stått på parkeringen under en längre tid.

Ulrica Åkesson, enhetschef på gata- och trafik inom C4 Teknik, skriver i ett mail till P4 Kristianstad att kommunen nyligen fått klartecken från försäkringsbolagen att de inte har något intresse av fordonen samt att polisen lagt ner förundersökningen. Därmed ska kommunen forsla bort bilarna i eftermiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista