Polisen har upptäckt flera personer som brukar narkotika på Gamlegården. Foto: Nelson Antoine/Scanpix
Polisen konstaterar att brukarna av narkotika blir allt yngre. Foto: Nelson Antoine/Scanpix
Klippan

Narkotikabrotten ökar och brukare allt yngre

Narkotikabrotten ökar och brukarna blir allt yngre. Det slår områdespoliserna i Klippan i nordvästra Skåne fast. Förra året beslagtogs narkotika och narkotikaklassad medicin med ett "gatuvärde" beräknat till cirka tre miljoner kronor.

Bara under december månad hittade områdespoliserna sammanlagt fem kilo cannabis, ett kilo amfetamin och 12 000 tramadoltabletter vid tre olika husrannsakningar i Kvidinge, Billesholm och Åstorp.

På ”gatan” hade detta inbringat cirka en miljon kronor.
 
Gatuvärdet på all narkotika som områdespoliserna beslagtog under 2017 uppgick till cirka tre miljoner kronor, skriver polisen på sin hemsida.

Störst beslagen handlade om cannabis vilket också är det i särklass vanligaste preparatet bland brukarna. Även beslagen och brukande av tramadol som är narkotikaklassad medicin har ökat i lokalpolisområdet.

Mest har antalet narkotikabrott ökat i Perstorps kommun, från 33 fall 2015 till 160 förra året. En kraftig ökning noterades vidare i Åstorp, från 101 (2015) till 259 förra året. 

– Vi arbetar med rätt saker och är ute och stör på ett sätt vi inte gjorde tidigare på samma sätt. Det visar sig eftersom vi gör allt fler nyupptäckter och hittills nya misstänkta, säger lokalpolischef Anders Isgren i Klippan.

Även i Bjuv och Klippan ökar anmälda narkotikabrott men ökningen där är inte lika hög.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista